„Jelen weblap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.”

 

 

EU-GOAL 2009-2010

 

 

A Békéscsabai Utánpótlás-nevelő Futball Club 2007. június – 2008. május között, az Interreg IIIA Program keretében sikeresen és eredményesen valósította meg az utánpótlás korosztályban újdonsággal bíró határon átnyúló labdarugó bajnokságot az aradi, CS Atletico Arad sportegyesülettel együttműködve. A projekt szakmai megvalósulásának színvonalát, sport szakmai értékét jól mutatja, hogy a két ország labdarugó szövetségének elismerő nyilatkozatai mellett, további határszakaszokon (magyar-osztrák, magyar-szlovák) is mintaprojektként szolgál labdarugó egyesületek, futball akadémiák, önkormányzatok számára az új programozási időszakban.

A korábbi projekt szakmai értéke, az együttműködésben rejlő lehetőségek, a résztvevő klubok visszajelzései, a partner egyesületek stabil együttműködési szándéka mind-mind arra ösztönözte egyesületünket, hogy egy újabb pályázatban tovább folytassuk a már elkezdett közös munkát. A 2009. januárban benyújtott pályázatot az Irányító Hatóság Bíráló Bizottsága ismét támogatásra alkalmasnak ítélte, amelynek következtében az UFC, a következő pénzügyi feltételekkel valósíthatja meg 2009. szeptembere és 2010. augusztusa között az EU-Goal 2009-2010 című projektet a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretébe:  

Közösségi támogatás (Európai Regionális Fejlesztési Alap): 67.289,43 euró (80,75%)

Nemzeti társfinanszírozás (Magyar Köztársaság költségvetése): 11.874,6 euró (14,25%)

Saját forrás: 4.166,55 euró (5,00%)                                                                                     

Összesen: 83.330,58 euró

A projekt keretében folytatjuk a 2 éve elkezdett INTERLIGA bajnokságot, ahol 4 korosztályban (U8, U9, U10, U11) 16 egyesület (8 magyarországi és 8 romániai) részvételével őszi-tavaszi rendszerű bajnokságot rendezünk, továbbá 2 edzőtábort, 2 téli kupát és egy edzői konferenciát kívánunk lebonyolítani. A projekt keretében a korábbi évekhez hasonlóan a romániai partneregyesület, a CS Atletico Arad, amellyel mind sportszakmai, mind projekt megvalósítási terén nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítanunk. Az együttműködés biztosította szakmai fejlődés mellett a korábbi projekthez hasonlóan ismét lehetőségünk nyílik az egyesület eszközállományának a fejlesztésére is. Ennek keretében közel 4.000.000 Ft értékben kerülnek beszerzésre labdák, különböző méretű mobil kapuk, hálók és komplett felszerelések.

 

 

Projekt ismertető letöltés

 Vissza