• Főoldal
 • Támogatók
 • Referenciák

II. Pogácsa Kupa U11

II. Pogácsa LABDARÚGÓ KUPA BESZÁMOLÓJA

2018. február 12.

Kétegyháza

 

II. Pogácsa Labdarúgó Kupa U-11-es korosztály részére.

 

Az I. Pogácsa Labdarúgó Kupát a Kétegyházi Nagyközségi Önkormányzat a Békéscsabai 1912 Előre SE szakmai irányítása mellett 2017. január. 28-án és február 04-én rendezte meg hagyományteremtő céllal. A sikeres megrendezést követően idén 2018. január 28-án és február 11-én került sor a folytatásra, ez alkalommal is 10 csapat jelentkezett a versenyre.
A verseny helyszínéül a kiváló adottságokkal rendelkező Kétegyházi Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola sportcsarnoka adott otthont miként az első rendezvényen is.
A fővédnök Kalcsó Istvánné polgármester asszony és a házigazda pedig a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia csapata volt.

Sajben Gábor (BLA U-11-es edző) szakmai szervezésének alapján körmérkőzéses formában kerültek megrendezésre az események. Az idén is nagyszerű körülmények között zajlottak le az erős csapatok közötti mérkőzések 1x25 percben, az MLSZ kispályás Labdarúgó Bizottság által országosan elfogadott játékszabályai alapján.
Gólzáporokban sem szűkölködő mérkőzéseket láthattak a nézők és a csapatok egyaránt. A játszmákat kiélezett harcok, ám ugyanakkor sportszerűség jellemezte.  A palánkos játéktér új játékmódot követelt meg a csapatoktól, hisz a játék így gyorsabb lett. Az ügyes játékosoknak köszönhetően a nézők színvonalas és izgalmas labdarúgást láthattak. Az első három helyért néha drámai, küzdelmes játékot játszottak a focisták a nézők legnagyobb örömére.

Kalcsó Istvánné polgármester asszony és Igricz Mihály klubigazgató köszöntötte a záró ünnepségre, díjosztóra megjelenő csapatokat, majd Zahorán Attila szervező segítségével kihirdetésre került a végeredmény.

A színvonalas fordulóban a dobogó első helyét a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia csapata szerezte meg 100%-os teljesítménnyel.  .
A gólkirályi címet: G.Szelmann Tamás (Kecskemét) játékosa kapta. A legjobb kapus címet: Kenyeres Zsombor (BLA) játékos kapta. A legjobb játékos címet: Árva Zalán (Szeged) játékos kapta. A legjobb hazai címet: Avramucz Dávid (BLA) játékos érdemelte ki. A vezető bíró véleménye alapján a FAIR PLAY díjat nem egy játékos kapta, hanem a Szolnok csapata, ennek oka, hogy a csapat több esetben is sportszerűen viselkedett.  
A díjátadón minden játékos elismerésben részesült, mivel az eredményhirdetésen minden csapat oklevéllel és a játékosok a helyezésének megfelelő érmekkel illetve a Kétegyházi Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola által biztosított különdíjjal kiegészítve térhetett haza. 
 

 2018. január 28-i kupa hivatalos végeredménye:

 1. Békéscsabai Labdarúgó Akadémia
 2. Kecskemét
 3. Szeged
 4. Orosháza
 5. Szolnok

Február 11-i kupára érkező csapatok is szoros mérkőzéseket vívtak meg egymással a meccsek alatt. Hasonlóan a januári kupához a nézők itt sem unatkoztak a mérkőzések alatt. Több kiemelkedő játékost is láthatunk a mérkőzések folyamán, akik alaposam meg is „nehezítették” a különdíjas játékosok megítélését a bírálóbizottságnak.

Dobogó első fokán megérdemelt játékkal és 100%-os teljesítménnyel a Mazán Zoltán (U-11-es edző) által irányított Békéscsabai UFC csapata végzet.

A gólkirályi címet: Kovács P. Tamás (Békéscsabai UFC) játékosa kapta. A legjobb kapus címet: Csumpilla Marcel (Kétegyháza/Elek) játékos kapta. A legjobb játékos címet: Győrfi Ferenc (Gyomaendrőd) játékos kapta. A legjobb hazai címet: Karácsonyi Dénes (Békéscsabai UFC) játékosa érdemelte ki. Játékvezető szakmai véleménye alapján a FAIR PLAY díjat példamutató sportszerű csapatjátékért a Gyomaendrőd csapata kapta meg! 
A díjátadón minden játékos elismerésben részesült, mivel az eredményhirdetésen minden csapat oklevéllel és a játékosok a helyezésének megfelelő érmekkel illetve a Kétegyházi Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola, Békéscsabai Extrém Sport Centrum és az Erkel Ferenc Kulturális Központ Kft. által biztosított értékes különdíjakkal kiegészítve térhetett haza.    

2018. február 11-i kupa hivatalos végeredménye:

 1. Békéscsabai UFC.
 2. Gyomaendrőd
 3. Kétegyháza/Elek
 4. Orosháza
 5. Békésszentandrás

Gratulálunk a győzteseknek!

Köszönettel tartozunk valamennyi részvevő csapatvezetőnek, aki felkészítette és elkísérte, elhozta a gyerekeket erre a megmérettetésre. Bízunk abban, hogy ezzel az örömteli, élmény dús, minden izmot megmozgató sportrendezvénnyel folytatódott egy hagyomány és a következő év tavaszán is találkozhatunk a III. Pogácsa Labdarúgó Kupán.

Rendezvény támogatói:

 • Kétegyháza Nagyközségi Önkormányzat
 • Szokolay Sándor Békéscsaba UFC ügyvezető
 • Kétegyházi Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola
 • Erkel Ferenc Kulturális Központ & Múzeum Nonprofit Kft.
 • Békéscsabai Extrém Sport Centrum
 • Kétegyházi Márki Sándor Általános Iskola
 • Petőfi Polgárőrség Kétegyháza
 • Négy-Szakág Kft Könyvelő Iroda Békéscsaba
 • Avramucz Sándor (szervező)
 • Fekete Gabriella (verseny zsűri)
 • Szelezsán Zsolt (vállalkozó)
 • Gálea Gábor (vállalkozó)

 Vissza