• Főoldal
  • Támogatók
  • Referenciák

Eredmény

Torna_fotok.php?torn_azon=145 Torna_videok.php?torn_azon=145

Békéscsabai UFC: Vendégségben Németországban

 

A békéscsabai utánpótlás az elmúlt években egyre többet hallat magáról s immár nem csak hazai, hanem nemzetközi szinten is. Elég csak megemlíteni azt a nemzetközi utánpótlásprojektet melyet „Interliga“ néven a Békéscsabai UFC hívott életre. Ennek lényege, egy olyan magyar-román gyermeklabdarúgó bajnokság beindítása, mely 4 korosztályban (U8, U9, U10, U11) határok nélküli nemzetközi versenyezetést tesz lehetővé. (Bővebb információkat a klub hivatalos honlapján lehet tájékozódni: http://www.bekescsabaufc.hu).

 

A klub példaértékű utánpótlásmunkája kapcsán merült fel a gondolat, hogy az idei évben a Bekéscsabai UFC képviselje Magyarországot az 18 éve megrendezésre kerülő Levo-Bank U15-ös nemzetközi tornán Thalexweilerben (Németország). Az egyesület vezetősége örömmel vette a meghívást, így valóban egy igazán rangos mezőnyű tornára juthatott el a lila-fehér csapat. Ízelítőként érdemes megjegyezni, hogy a tornán olyan klubok képviseltették magukat mint az FC Metz, a Borussia Mönchengladbach vagy a Karlsruher SC.

 

Jakab Péter együttese csütörtök este érkezett a német-francia határ közelében lévő városkába, ahol a torna helyi szervezői már nagy előkészületek mellett vacsorával várták a társaságot. A hosszú út ellenére, a csapat másnap jól kezdte a tornát, hisz egyből két magabiztos győzelmet aratott. Elsőként a szimpatikus házigazdákat (SV Thalexweiler) sikerült legyűrni 6-1 arányban, majd a egy tartományi csapat (FC Palau Limbach) ellen született valamivel szorosabb 2-1 es győzelem. A délutánt strandolással és pihenéssel töltötte a csapat.

 

A vasárnapi döntő már valamivel nehezebbnek ígérkezett, hisz a jeleneleg Bundesliga 2-ben szereplő SC Freiburg igen jó játékerőt képviselt. Ezen a találkozón 3-1-es német siker született. A vereség ellenére a csabai társaság biztos résztvevőként készülhetett a mindent eldöntő negyeddöntőre. Itt az A-csoportot megnyerő 1.FC Kaiserslautern volt az ellenfél. Egy kiegyenlített mezőnyjátékot követően mindkét oldalon, apró védelmi hibák adódtak, melynek 1-1 gól volt a jutalma ill. büntetése. A mieink egy távoli lövéssel ugyan eldönthették volna a mérkőzést, a labda azonban a felső lécen csattant. A rendes játékidőt követően nem volt döntés, így következtek a büntetők. Sajnos ebben az összecsapásban a német csapat volt szerencsésebb s 5-3-as összesítéssel jutott az elődöntőbe.

 

Némi vigasz s egyben büszkeség, hogy az edzők szavazata alapján a torna legjobb játékosa díjat Király Partik vehette át. Gratulálunk!

 

Jakab Péter a következő szavakkal értékelte a tornán tapasztaltakat: „ Mindenképpen tanulságos megmérettetésen vagyunk túl, hiszen komoly mérkőzéseket játszottunk a német utánpótlás élvonalának kimagasló gárdáival! Megállapíthattom jó úton járunk az utánpótlásképzésben, de azt is látom: még az út elején vagyunk! A gyerekeksaját bőrükön tapasztalhatták, hogy hová kellene eljutniuk, mennyi mindent kell még megtanulniuk, hogy komoly éljátékosok lehessenek! Csak egy rövid de tanulságos példa: A Freiburg csapatának játékosai DVD, MP3 - lejátszó helyett vagy mellett kézisúlyzó készletet hordanak  magukkal, nyilván tudatosabban akarnak labdarúgók lenni, mint a mi gyermekeink nagy része!

Természetesen utazásunk nem csak a labdarúgásról, hanem baráti kapcsolatok kiépítéséről is szólt, ezért feltétlenül meg kell említeni, hogy nagyon jól szervezett tornán, minden igényt kielégítő vendéglátásban és a megszokott német vendégszeretetben volt része a csapatunknak! Köszönjük mindenkinek! “

 

A csapat névsora: Nagy Bálint, Könyves László (kapusok)- Sipos Krisztián, Zsilinszki Márk, Kovács Viktor(2), Verebi Gergő, Heredea Szabolcs (védők)- Kovács Gergely(1), Klimaj Kornél, Király Patrik(1), Németi Dávid(1), Szabó Ákos (középpályások)- Zimermann Zoltán(2), Bessenyei László(2), Rác Norbert, Buza Norbert(1), Lós István(támadók)

 

A torna végeredménye:

1., SSV Ulm 1846

2., Borussai Münchengladbach

3., FC Metz

4., 1.FC Kaiserlautern

5-8., Békéscsabai UFC, SC Freiburg, 1. FC Saarbrücken, FSV Mainz 05

 

 Vissza