• Főoldal
  • Támogatók
  • Referenciák

Eredmény

Torna_fotok.php?torn_azon=154 Torna_videok.php?torn_azon=154

Óvodások a Sportcsarnokban!

 

 

A másfél éve megalakult Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség égisze alatt több mint 32000 regisztrált gyermek futballozik Magyarországon az Iskolai és az Óvodai program keretében. Ebben a rendszerben kizárólag 5-12 évesek sportolhatnak intézményi keretek között a fiúk négy korcsoportban, de évről-évre emelkedik a lány csapatok száma is, akik külön versenyeznek a fiúktól.

Békés Megyében, 29 intézményben, 86 sportcsoportban, pontosan 1242 gyermek ismerkedik a legnépszerűbb sportággal. Minden csapat évente 3 alkalommal vesz részt tornákon (őszi, téli, tavaszi), és az itt kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatal tehetségek kerülhetnek majd egyesületekhez, ahol már igazi pályákon, komoly képzésben részesülhetnek.

 

Békéscsaba körzet szervezője Szokolay Sándor:

Az első tanévben nagy várokozás előzte meg az MGYLSZ megalakulását, körzetemben több mint 40 iskolai csapatot sikerült beszerveznem. A tanév végére oda jutottunk, hogy a Telkiben megrendezésre kerülő országos döntőn a megyét 8 csapat képviselte, ahol korcsoportjukban a Szabó Pál Tériek végül a második helyen zártak. Az idei tanévben már az Óvodás korosztály beszervezésére helyeztük a hangsúlyt és igencsak meglepődtünk, amikor 27 óvodás csoport jelezte indulási szándékát és regisztrálta magát az MLSZ internetes rendszerében. Ez azt jelenti, hogy Békéscsaba körzetben 312 óvodás gyermek kezdett el megismerkedni a sportággal. Ezekkel a gyerekekkel csak annyit szeretnénk elérni, hogy megszeressék a mozgást, ismerkedjenek a labdával, szeressék meg a játékot. Nagyon örülünk annak, hogy ilyen sok gyermeket megérinthet a labdarúgás és nagyon bízunk abban, hogy közülük minél többen egyesületekhez kerülnek, és igazolt sportolóként teljesedhetnek majd ki.

 

Január végén bonyolítottuk le az óvodás korcsoport első megmérettetését a Városi Sportcsarnokban, amelyre hiánytalanul és óriási lelkesedéssel mind a 27 óvodás csapat eljött. Külön köszönjük az intézményvezetőknek, az óvodapedagógusoknak és a sportcsoportvezetőknek, hogy felkészítették és elhozták kis csapataikat. A Sportcsarnok ideális helyszíne volt a rendezvénynek, hiszen két délelőtt is, egyszerre három pályán zajlottak a küzdelmek. A lelátón szurkoló szülők biztatása mellett a gyerekek hatalmas lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe. Nagyon sok tehetséget láttunk, összesen 58 mérkőzésen 272 gól született.

A második fordulót márciusban, a harmadikat májusban rendezzük, addig is a csapatok felkészítését segítve nagy érdeklődés mellett továbbképzést szerveztünk, amelyen Jakab Péter és Kiss László kollegáim edzésbemutatót tartottak a sportcsoportvezetők részére.

 

Az MGYLSZ Óvodás Torna 1. forduló végeredménye:

 

  1. Mezőberény Kistérségi Óvoda
  2. Dr. Becsey Oszkár Utcai Óvoda
  3. Napsugár Óvoda
  4. Szabadkígyós AMK

 

 

 Szokolay Sándor körzetszervező

 

 

 

 Vissza